maanantai 31. tammikuuta 2011

Kikkoja ja elämää purkkihirmuna.

Konadointiin ja muuhun puhdistukseen:
Mainitsin aiemmin kikastani millä teen konadit ilman että sotken kynsiäni kynsilakanpoistoaineeseen. Koska leimasin, laatta sekä skapa pitää välillä puhdistaa, niin se käy kätevästi näillä:

Saksipihdit! Niissä on pienet "hakaset" millä ne saa lukittua puristusasentoon. En tiedä onko nämä sairaalasta, eläinlääkäristä vai mistä alunperin. Minulle nämä tuli vanhan talomme mukana ja silloin  käytin näitä aikoinaan  tuttipullojen desinfioinnissa apuna, kääntelin kattilassa pulloja ja nostelin kuivumaan. Olivat niin hyvät!. Yhtenä päivänä sattuivat käteen kun hain kaverille tuttipullo värkkejä. Nyt silmä tarkkana kirpputoreilla. Pinsetit toki ajaisivat saman asian jos jollakin kumilenksulla laittaisi tiukalle ja vanulappu päähän. Pihteihin on kätevä laittaa vanulappu missä puhdistusainetta, pitää pöydällä ja pyyhkiä siihen skrapa, sitten ottaa pihdit käteen ja sillä hingata laatta puhtaaksi :)




Liukuvärjäykseen:
Yleensä olen käyttänyt halpoja keitttiösieniä, repinyt niistä paloja ja kiristänyt ne sopivan pitkulaisen muotoiseksi maalarinteipillä.( Maalarinteippi ja musta PVC teippi on muuten aika ehdottomia myös olla olemassa! ) Tokmannilta bongasin sitten nämä uudet apulaiseni. Nimittäin vaahtomuovisia meikkiaplikaattoreita. Hinta oli niin halpa joten vaahtomuovikin oli harvaa! Kymmenen kappaletta kätevässä muovikotelossa ja hinta 0.90€. Tuolla hinnalla en enää ala repimään sieniä, vaikka sienet tulevatkin varmaankin halvemmaksi. Ja voisihan niitä tehdä valmiiksi :)



Lopuksi purkkihirmunpäiväkirja!
Olen aina ollut rakastunut kaikenlaisiin purkkeihin. Mitä vanhempi, sen parempi. Aina ei tarvitse olla vanhaakaan. Yleisesti ottaen meidän kotonamme ei ole uutta paljoakaan, kaikki tulee kierrätettynä. Purkitan kaikkea mahdollista, keittiössä kuiva-aineita ja pesuaineita, kylppärissä on omat kotelonsa millekin, kodinhoitohuoneessa on pesuainehyllyssä kaikki lasikarahveissa ja lasipurkeissa yms.. Onkos lukijoissani muita purkki-ihmisiä?
Nyt ahkerana kirppari-fanina löysin näin suloisen purkin vanupuikoille (Jotka muuten ovat kapeapäisiä joita minulla ei ennen ole ollut)! Ankkoja, oi voi, ja koko on niinkin sopiva että laatikollinen vanupuikkoja sopi ihan justiinsa ankka laatikkoon! Eikös olekin suloinen? :)

Viimeisenä yksi kuva lempparipurkista. Säilytän siinä vanulappuja kynsi"studioni" pöydällä. Studio sana lienee liioiteltu, mutta se kuulostaa hyvältä sanottuna eikös :D
Sain kolmen peltipurkin sarjan sisareltani  joululahjaksi, ja tämä on niistä pienin. Halkaisija on juuri vähän isompi kuin vanulapun. Isännän mielestä on ihanaa kun mä haalit purkkeja ja keittiöstä kuuluu vakiona "missä on makaronit". Ihan totta, itse sanoi että se on IHANAA! <3
Teksti on jotenkin kuvaava .. :P

Ja koska aihe nyt alkoi mennä sivuun kynsien kuvista ja kikoista niin laitan tähän vielä yhden kuva. Ennen olin ainoa nainen meidän perheessä mutta sitten suloinen Hymy-Neiti valloitti meidät. Ihana hieman yli vuoden vanha vauva. Tai no, aika äsäkkä narttu se välillä tuppaa olemaan jos kissit yrittää lähestyä Neidin luuta.





Aion tehdä tutorialin muotti- 3D koristeista.
Onko toiveita mistä aiheesta haluaisitte postauksia?
Kaikkea saa kysyä ja kommentoida sekä ehdottaa! Luen mielelläni kommenttikentät ja vastaan niihin. :)


Mukavaa viiikkoa kaikille! :)



Ps. Sonnelassa on finaaliäänestys, käykää äänestämässä voittajaa! :)
http://sonnela.blogspot.com/

Ei kommentteja: