tiistai 1. helmikuuta 2011

3D koristeet akryylimuotilla - tutorial

Tämä tutorial on tehty sellaisille taiteilijoille jotka ovat akryyliä ennen  käyttänyt.
Pitää osata akryylinesteellä ja jauheella tehdä tahnaa jota muottiin laitetaan. Sehän tehdään samanlailla kun tavallinen akryyli, jolla tehdään kynsiä. Eli sivellin kastetaan nesteeseen, pyyhitään liiat pois ja kastetaan kostea sivellin jauheeseen, jolloin siveltimeen muodoostuu "pallo" valmista akryylitahnaa.
Tällä videolla YouTubessa  näkyy hyvin kuinka se tapahtuu :)

Selitän kuitenkin alusta asti. Mukavaa jos joku saa näillä ohjeilla tehtyä  ensimmäistä kertaa 3D koristeita! Vaikkapa puhelimeen tai hiuspinneihin,  näitähän voi tehdä vaikka postikortteihin  :)


Käyttämäni akryylit, pikkuiset irtopurkit tuntuvat toimivan loistavasti! Nätti jälki ja ruusuun tuli terävyyttä joka muotissa on. Vanhat purkkini eivät jotenkin olleet näin hyviä. Ruusuista ei tullut näin kauniin mallisia :)
Omat värkkini, siveltimet ja akryylit on täältä.

Aloitetaampas :)


Sivellin ja muotti lähempää. Muotti on pehmeää silikonia joka on helppo puhdistaa vedellä ja saippualla jos tarve vaatii.





1.Tarvikkeet: Pienet purkit ovat akryylijauhetta, valkoinen pullo akryylinestettä. Pinkki kansikuppi on nesteelle, ja sen päällä on 3D muotti. Alareunassa sivellin ja appelsiinipuutikku.


2. Kasta sivellin nesteeseen. Kynsien teossa iso sivellin on kätevä kun alakin on laaja, mutta 3D koristeiden teossa itse ainakin käytän mielummin pienempää sivellinta

3. Pyyhi liiat nesteet kupin reunalle, jos se on kovin kostea, akryyliäkin tarttuu siihen enemmän. Pieneen muottiin ei mahdu kovin paljoa kerrallaan.

4. Kasta sivellin ja pidä sitä jauheessa muutama sekunti.

5. Kun nostat siveltimen, on sen päähän muodostunut pallo!

6. Vie sivellin muotin ylle, ja paina "pallo" muottiin, painele se kevyesti koko haluamasi muodon alueelle. Tässä jouduin itse ottamaan lisää jauhetta. Kastelin pensselin ja painoin siis jauheeseen uudelleen. Eli jos ensimmäinen dippaus ei riitä niin toista tarvittaessa useasti. Älä kuitenkaan laita liikaa tai reunojen yli. Jos reunoilta menee yli, jää siihen ylimääräinen "lärpäke". Jos sitä kuitenkin jää, voi valmiin kuvion yli menneet kynsiviilalla poistaa sitten kun kuvio on täysin kuiva.


7. Muotti on täynnä. Nyt odotellaan hetki että se kovettuu. Akryyli on ilmakovetteista, joten mitään UV-lamppuja tai suihkutettavia nesteitä ei tarvita erikseen. Apeelsiinipuutikulla painan välillä kevyesti jotta tiedän onko se jo kuivaa.

8. Itse tapaan jättää akryylin hieman pehemeäksi poistovaiheessa että se kiinnityy hyvin kynteen, ja on helpompi asettaa kaarevalle kynnelle. Sen voi päästää myös ihan kovaksi, jolloin se poistetaan samallatavalla. Kun massa on haluamasi tuntuista niin vääntele muottia, kuvio irtoaa.




9. Poistan muotin appelsiinipuutikulla kun se on jähmeää. Painan sen reunaan niin kuvio nousee helposti muotista. Nyt kuvion alapuolelle , eli tässä kuvassa näkyvälle, tasaiselle puolelle voi sivellä kostealla siveltimellä niin se tarttuu paremmin halutuun paikkaan.


10. Simsalabim! 
 Kuvion kiinnittämisestä: jos akryyli on pehmeää kun irrotat sen muotista ja haluat sen kiinnittää sen heti, niin sipaise takapuolelle siveltimellä akryylinestettä, se auttaa kinnittymään. Jos taas akryyli on täysin kuivunut ja kovettunut  niin sen voi liimata kynsiliimalla tai vastaavalla :)

Sitten reippaasti kokeilemaan! Helppoa ja mukavaa, ja näyttävät koristeet pienellä vaivalla! Muotteja on vaikka kuinka paljon. Ruusuja, rusetteja, rististä pitsinauhaan :) Täältä.

Ihana ilma! Taidampa lähteä ulkoilemaan pikku vekkuleiden kanssa :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiitos tästä askel askeleelta ja eikun kokeilemaan kunhan saan oman muotin :)toi oli kiva juttu kun jaat tietoa<3

JanettePunk kirjoitti...

Hyvä jos ei ollut liian pikkutarkkaa. Ja mukava jos sait apua tästä, onnea kokeiluun! Tässä ei vaan voi epäonnistua :)

Piia kirjoitti...

oon itseki miettiny että vois tilata nuo akryylitarvikkeet ja muotit, ja tää anto uskoo että voisin onnistuakin niitä käyttämään! kiitos paljon :)

JanettePunk kirjoitti...

Piia ehdottomasti! Hyvin yksinkertainen juttu loppujenlopuksi. Hyvä sivellin on mukava, helpottaa hommaa. Tuolta mistä mun muutkin nuo tarvikkeet on hyviä ja tosi edullisia tarvikkeita, suosittelen tutustuun tarjontaan :)