keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Siirtofolio tutorial

Kerron tässä kuinka itse koristelen kynnet siirtofoliolla. En ole ammattilainen, vaan kiinnostunut erilaisista tekniikoista koristella kynsiä . Täysin itseoppinut Artisti :) Kommenttia pitää jättää jos on keksinyt vaikkapa eri tekniikan tehdä toisin jotakin!

Tein tässä vain puolet kynnestä foliolla ja toisen puolen jätin lakalle. Foliolla voi koristaa koko kynnen yhtlailla kuin puoletkin.


Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin, siirtofolio on ihan kuin ohutta muovia johon on takapuolelle kiinnitetty kuva joka kynteen halutaan. Kun "muovi-folio" painetaan kynnelle, jää siitä kuva liimaan kiinni ja muovi irtoaa pois. Ikäänkuin siirtokuvana :)

Asiaan..




1. Lakkaa kynsi tavalliseen tapaan. 






2. Leikkaa foliosta tarvitsemasi kokoinen pala. Voit käyttää myös kokonaisena “nauhaa” ja painella sitä kynteen, mutta ensimmäisellä kerralla taitaa olla helpointa näin.




3. Levitä  siirtofoliolle tarkoitettu liima kynnelle, siihen osioon mihin folion haluat. Sivele sitä ohut kerros. Kuvassa on liima levitetty ensin pikkurillille, sitten nimetön ja viimeisenä keskisormi. Näissä näkyy kuinka ensimmäinen sormi on jo kuivunut. Liiman pitää kuivua hetki, siitä tulee täysin kirkasta. Jos liima on yhtään valkoista kun folion painaa paikalleen, se ei tartu.





4. Kun liima on täysin kuivaa, ota haluttu folion pala ja paina se liiman päälle. Folio nappaa välittömästi kiinni. Paina foliota voimakkaasti.





4a. Kuvassa näkyy kuinka folio on tarrannut heti kiinni ja muovikalvo noussut tavallaan  ilmaan. Eli liima on  ollut rittävän kuivaa ja siitä kohden folio on valmista irroitettavaksi.Se  on kuitenkin osaksi kiinni.





5.  Silittele folio kiinni kynnellä varovasti, pumpulipuikolla taikka ihan sormenpäällä. Kalvo alkaa itse hieman nousta koska kynsi on kaareva.







6. Lopuksi kun folio on kokonaan tarrannut kiinni, irrota päälykalvo varovasti. Kuvassa on palanen ennen ja irroituksen jälkeen. Tarkkana reunoilla :)





7. Sitten vimeistely, kirkas lakka päälle. Voit laittaa useamman kerroksen niin folio pysyy kauemmin. Se kuluu kynsistä tavallisen lakan tapaan. Poisto on myös yhtä helppoa ja tapahtuu samalla tavalla :)




Toivottavasti tästä oli apua ja selventää tapaa tehdä siirtofoliolla. Mukava ja helppo tapa tehdä todella näyttävät kynnet! :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanat ohjeet...Kiitos paljon sinulle näistä. =) Täytyy kokeilla tätä tekniikkaa omiin kynsiin niin pian, kuin mahdollista! =)

Blogisi on mielenkiintoinen ja auttava.

T. Sandra

JanettePunk kirjoitti...

Kiitos Sandra palautteesta :)

saldag kirjoitti...

Moi!
Tuleeko sulle sellasta ongelmaa näitten folioiden kanssa et ku laittaa päälylakkaa, niin liima jotenkin reagoi sen kanssa ja folio muuttuu ryppyiseksi ja rumaksi ?

Anonyymi kirjoitti...

kiva ohje kun tulossa siirtofolioa enkä ole aiemmin kokeillu